Es permet als autònoms sense gent a càrrec tornar a treballar així com a les famílies anar a l’hort utilitzant el temps indispensable

L’Ajuntament de Vilanova del Camí està rebent moltes consultes d’autònoms que tenen dubtes sobre si poden o no treballar. Segons explica l’alcaldessa Noemi Trucharte, “d’acord amb l’ordre aclaratòria que va publicar el Govern amb posterioritat al Reial Decret, els autònoms quedarien fora de la seva aplicació”. Per tant, aquells autònoms que no tenen personal a càrrec, és a dir que treballen sols, i que fan tasques de paleta, lampista o fuster… podrien treballar donat que no es troben en els supòsits de les activitats prohibides per l’estat d’alarma. Evidentment, diu l’alcaldessa, “prenent totes les mesures de protecció i seguretat necessàries”.

També poden obrir les botigues d’informàtica, és una excepció prevista al Reial Decret respecte de les empreses de telecomunicacions i audiovisuals i de serveis d’informàtica, que poden prestar serveis essencials com suport tècnic i manteniment. Les classes d’informàtica, no entrarien en aquest supòsit perquè no es consideren un servei essencial.

 

Es pot anar a l’hort o a cuidar dels animals de companyia utilitzant el temps estrictament necessari

D’altra banda, i donant resposta als dubtes formulats per persones que tenen hort al municipi de Vilanova del Camí, l’alcaldessa diu que està autoritzat anar a l’hort utilitzant el mínim temps indispensable. En cas que l’hort estigui fora del municipi o que es tinguin animals en segones residències, també s’autoritza el desplaçament però amb les mateixes limitacions de temps. 

L’alcaldessa Noemí Trucharte recorda que “estem en una fase 2 de confinament i que s’ha de sortir al carrer el temps estrictament necessari”.

Font original: https://www.vilanovainformacio.cat/es-permet-als-autonoms-sense-gent-a-carrec-tornar-a-treballar-aixi-com-a-les-families-anar-a-lhort-utilitzant-el-temps-indispensable/