FIRA DE NADAL 2019

Fidels a la tradició, Vilanova Comerç ha preparat la Fira de Nadal per aquest diumenge primer de desembre. Una bona oportunitat per avançar-se al Nadal i començar a gestionar les compres per aquestes festes

Jordi Vilarrubias, leonor García i Adrià Muñoz
Jordi Vilarrubias, leonor García i Adrià Muñoz

La plaça del Mercat acollirà un any més la Fira de Nadal que aquest any comptarà amb la participació de prop d’una vintena de comerços que exposaran els seus productes i serveis. 

Aquesta és una de les fires més importants i ja és un acte consolidat amb data fixa, el primer diumenge de desembre. “Una data escollida expressament, diu Jordi Vilarrubias, president de Vilanova Comerç, perquè la gent pugui preparar el Nadal a la seva llar tenint en compte l’oferta del comerç local. Amb aquesta Fira, pretenem apropar el comerç local a la ciutadania i que els comerciants també tinguin una oportunitat per donar a conèixer els seus productes”.

La Fira, que incorpora comerç tradicional i altres iniciatives i empreses de serveis, es complementa amb un extens programa d’activitats, que funcionen com a reclam, i fan la Fira molt més atractiva, destaca Vilarrubias.

Les activitats, explica Leonor García, dinamitzadora de Vilanova Comerç, s’obriran a les 10:30 h amb diferents tallers de manualitats i pintacares a càrrec d’Animan’s i l’elaboració i venda de rosquilles de La Llar de les delícies.

A partir de les 11.00 h hi haurà un taller de manualitats nadalenques de la iniciativa Waldorf a l’Anoia que tindrà un cost de 3 € per cobrir les despeses del material.

També a partir de les 11:00 h, es començarà a fer cagar el Tió. Algunes parades de la Fira obsequiaran als seus clients amb una butlleta perquè puguin fer cagar el Tió de manera gratuïta, sinó caldrà abonar un euro.

Aquest any, com a novetat, l’empresa local Infinity Films & Productions, ha preparat un photocall ben especial perquè les famílies puguin fer-se la fotografia de Nadal. Adrià Muñoz assegura que ningú hauria de perdre’s l’oportunitat de ser immortalitzat en un escenari on les noves tecnologies i els efectes especials oferiran una imatge ben original. Fer-se una fotografia costarà 3 € i dues, 5 € i es podran recollir en el moment gràcies  a la instal·lació d’una impressora d’alta qualitat.

A migdia, la plaça del Mercat acollirà les actuacions musicals de Sweet India i del grup “The Curlies” que oferiran un repertori de versions molt personals i amb un toc nadalenc, explica Adrià Muñoz.

Per tancar les activitats del matí, La Llar de les delícies prepararà migues, un plat contundent per lluitar contra el fred.

A la tarda, a partir de les 16.00 h tornarà el taller de pintacares i a les 17:30 h es tornarà a fer cagar el Tió. A la tarda, les famílies que així ho desitgin, també podran fer-se fotos al photocall i deixar els seus desitjos a l’estand d’Infinity Films.

A les 18:00 h, tindrà lloc l’acte institucional d’encesa de les llums de Nadal, que enguany tornarà a il·luminar un arbre gegant a la plaça del Mercat. L’acte estarà amenitzat per diferents cors rocieros.

I paral·lelament, es repartirà xocolata calenta i melindros per a la quitxalla. Una gentilesa de Vilanova Comerç, que serà gratuït per a la quitxalla. Els adults hauran de pagar un euro.