La Conca d’Òdena manté el confinament domiciliari, però recupera progressivament la connexió amb l’exterior

La Conca d’Òdena recuperarà de manera progressiva la connexió amb l’exterior. El BOE ha publicat aquest dilluns l’ordre SND/323/2020 que deixa sense efectes les restriccions d’entrada i sortida de persones dels municipis d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena

Aquesta ordre, signada pel ministre de Sanitat, Salvador Illa, arran de la petició formulada pel Govern de la Generalitat, ha comportat l’aixecament del confinament perimetral i del dispositiu de control que els Mossos d’Esquadra van instal·lar la nit del dijous 12 de març.

Així, i de manera esglaonada, les poblacions confinades recuperaran la connexió amb l’exterior, així com les connexions urbanes i entre les pròpies localitats.

S’ha acordat amb el Departament de Territori i Sostenibilitat que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reprendrà la circulació de trens a la línia R6 (Igualada) entre les estacions de La Pobla de Claramunt i Igualada un cop aixecat el confinament específic a la Conca d’Òdena. D’aquesta manera, es tornaran a cobrir els trajectes entre les estacions de La Pobla de Claramunt, Vilanova del Camí i Igualada.

La freqüència d’aquesta línia és de dilluns a diumenge 1 tren/hora a la línia R5 (Barcelona-Manresa), 1 tren/hora a la línia R6 (Barcelona-Igualada) i 1 tren/hora a la línia L8 (Pl. Espanya-Molí Nou Ciutat Cooperativa), amb reforços a les hores punta d’entre setmana. La composició dels trens és doble (sis cotxes).

No obstant això, FGC recomana que els usuaris s’informin sobre les possibles afectacions al servei a través dels missatges de megafonia d’estacions i d’interior de tren, que consultin les vitrines informatives, el web www.fgc.cat, l’app d’FGC o truquin al telèfon d’informació 012.

Revisió i desinfecció de les instal·lacions

FGC aplicarà en aquest tram les mesures higièniques que ha anat prenent des de l’inici de l’episodi a tota la seva xarxa de tren i que continuen vigents, així com la desinfecció d’estacions, seguint allò establert en el seu Pla de contingència per minimitzar el risc d’infecció entre els clients.

De la mateixa manera, Ferrocarrils ja ha començat les tasques de revisió de les instal·lacions en aquest tram de la línia R6 per tal de garantir la represa del servei demà dimarts. En aquest sentit, tècnics d’FGC estan duent a terme tasques de revisió de via, de catenària, d’instal·lacions de seguretat i revisió del pas a nivell d’Igualada.

Servei de bus en funcionament

Pel que fa al transport col·lectiu de viatgers per carretera, es recuperen els serveis de bus que comuniquen els municipis de la Conca d’Òdena amb Barcelona i Manresa però es mantenen sense servei, previsiblement fins a després de Setmana Santa, els serveis de transport que realitzen les comunicacions internes entre els municipis de la Conca d’Òdena inclòs el servei de transport urbà d’Igualada.

Amb aquestes accions, la Conca d’Òdena inicia una recuperació progressiva de la connectivitat amb l’exterior per, posteriorment, recuperar la connectivitat interior.

Mantenir confinament domiciliari

Malgrat aquesta circumstància, es recorda a la ciutadania que cal mantenir el confinament domiciliari decretat pel l’estat d’alarma del Govern central i, per tant, els desplaçaments només estan justificats en el cas d’emergència o en el cas dels treballadors i treballadores de la cadena de valor de serveis essencials.

En aquest sentit, es demana a la població que no hi hagi cap relaxament en les mesures de prevenció, que són l’única garantia per poder fer remetre el greu episodi d’emergència sanitària.

Font original: https://www.vilanovainformacio.cat/la-conca-dodena-mante-el-confinament-domiciliari-pero-recupera-progressivament-la-connexio-amb-lexterior/