Vilanova Comerç organitza un cafè tertúlia per reflexionar sobre el rol de les dones al llarg del temps

Vilanova Comerç ha organitzat per a dilluns 11 de març una sessió de networking per promoure el debat i la reflexió sobre el paper de les dones al llarg del temps

Durant sessió, que començarà a les 15:15 h, està prevista la col·laboració de dones professionals de diferents àmbits que segons explica Leo Garcia, dinamitzadora de Vilanova Comerç, intercanviaran experiències i opinions sobre el paper i la situació de la dona a  la societat actual.

Està previst que participin en aquest acte: Marissa Martínez, Directora de Ràdio Nova, Julia Sevilla, historiadora, Verònica Amezcua, psicòloga, Judit Gil, dissenyadora gràfica de l’empresa Esdedia, Maribel Motos, de l’empresa Estímul i Carmel·la Planell, periodista i escriptora.

Des de Vilanova Comerç,  proposen un debat al voltant del paper de la dona, l’empresa i la conciliació laboral i de com ens afecta aquesta dicotomia a nivell emocional. Sovint, diu Ester Conchillo, des de la seva perspectiva com a empresària i mare de família, l’únic que tenim al cap és treballar i treballar, tant a casa com fora de casa, i aquest paper l’hem interioritzat i normalitzat. El canvi cap a la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, continua dient Conchillo, és molt complicat i cal plantejar-ho a llarg termini.

És evident diu Conchillo que la situació que vivim les dones d’avui no és la mateixa que la que van viure les nostres mares o les nostres àvies, però el canvi es va fent de manera lenta i progressiva.

Per contra, Leo Garcia, d’una generació més jove, sí que creu que s’ha avançat en molts aspectes sobretot en l’àmbit domèstic, assegura, però encara queda molt camí per fer en l’àmbit laboral i sobretot en el cas d’optar per ocupar alts càrrecs i obtenir un salari equiparable als dels homes, el que es coneix com a bretxa salarial. Garcia té clar que les dones tenim una sensibilitat diferent que és un valor afegit per a desenvolupar certs càrrecs.

La sessió que es preveu informal i oberta a les reflexions del públic assistent, s’allargarà fins a les 16:45 h i es combinarà amb un cafè tertúlia. Des de Vilanova Comerç volen amb aquest acte posar de manifest la important presència de la dona en el món del comerç vilanoví alhora que posen èmfasi en el paper de la dona en altres sectors professionals.

L’acte es farà a Can Papasseit i malgrat que l’entrada és oberta i gratuïta, cal confirmar l’assistència al telèfon: 608111999 o al correu electrònic: vilanovacomerç@gmail.com

Font original: https://www.vilanovainformacio.cat/vilanova-comerc-organitza-un-cafe-tertulia-per-reflexionar-sobre-el-rol-de-les-dones-al-llarg-del-temps-audio/